Bułgarska zupa ogórkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek świeży

    3 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • jogurt naturalny

    3 szkl
  • oliwa

    3 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki obrać, usunąć nasiona, pokroić w cieniutkie i długie paseczki. Posolić i zostawić by puściły sok. Czosnek utrzeć, dodać do jogurtu. Dodać odciśnięte ogórki, sól, oliwę i pieprz. Schłodzić. Przed podaniem dodać kilka kostek lodu, by zupa stała się zimniejsza i bardziej płynna.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paniusiaewa 07.11.2016 17:25
Dość dobrze znam Bułgarię, ale takiej zupy jeszcze nie jadłam. Może i dobry taki ogórkowy chłodnik.
Milena 24.07.2016 10:57
Ogórkowa to moja ulubiona :)
pestka 20.02.2015 09:05
bardzo lubię takie zupy
gacopierz23 04.06.2014 14:36
smaczny chłodnik
romanrafal 15.01.2014 17:03
smaczna zupka
Dorota37 18.08.2013 15:12
jaka fajna nie jadłam takiej
caralajna 10.08.2013 07:30
bułgarska mizeria :) pyszności
fotoviderek 04.06.2013 10:30
Ciekawy pomysł :)
ALAGOR 06.01.2013 13:33
czas na wycieczkę do Bułgarii ;)
miki47 07.10.2012 13:12
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat