Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bułeczki brooklyńskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczochy 2
sok z cytryny 1
sól do smaku
plaster szynki 1 0.5 cm
łyżka stołowa masła 3
mąka
oliwa
cebula pół
kieliszek białego wina 1mały
pieprz
wołowina 500g (chuda)

Przepis i sposób przygotowania na: bułeczki brooklyńskie

karczochy umyć,usunąć twarde i zewnętrzne liściei pzez kilka minut gotować w wodzie z sokiem cytrynowym i solą. Odwrócone osuszyć na ściereczce i pokroić w ósemki. Posiekać szynkę na drobne kawałki i zmieszać z masłęm, tłuczkiem rozbić plastry z wołowiny i na każdy położyć mieszankę z szynki i masła oraz po 2 części karczocha.Plastry zrolować i związać nitką.roladki posypać mąką i zrumienić na maśle wraz z posiekaną cebulką,podlać winem,doprawić solą i pieprzem.Dusić mięso pod przykryciem aż będzie miekkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia19 17.05.2013 12:18
bardzo dobre
dodi 17.05.2013 11:57
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak