Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bukiet z parówkowych ośmiorniczek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 1 sztuka
woda 2 szklanki
wykałaczki 25 sztuk
liscie melisy lub pietruszki 25 sztuk do dekoracji
parowki drobiowe 5 sztuk ( ok. 25 dag)

Przepis i sposób przygotowania na: Bukiet z parówkowych ośmiorniczek

Pomysł jest bardzo prosty . Delikatnie obrać parówki z foliowych osłonek .Pokroić parówki na kawałki ( tak po 3,5-4 cm ) , a potem każdy kawałek nacinać w ,, ośmiorniczkę ,, tzn. pozostawiając 1 centymetrowy kawałek w stanie nienaruszonym rozkroić na pół , potem te połówki jeszcze na pół i jeszcze raz na pół . Parówka jest z takimi ,, frędzelkami ,, .
Nastawić garnuszek z wodą .Do zimnej włożyć kawałki parówek i podgrzewać. Parówki rozchylą się i będą wyglądały jak ,, ośmiorniczki ,, .
Odcedzić . W spód każdej ,, ośmiorniczki ,, wbić wykałaczkę i taką nabić na pomidora . Zrobić tak ze wszystkimi . Udekorować listkami melisy i natki pietruszki . Podawać w towarzystwie ustawionego pokrojonego w malutkie kawałeczki chleba , musztardy , chrzanu i ketchupu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 23.03.2015 16:44
super wygląda
ada.la 19.01.2015 08:17
podoba mi się ten pomysł.
Megg 02.11.2013 21:23
super wyglądają te paróweczki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak