Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bukiet tulipanów

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidorki daktylowe 5 sztuk
szczypiorek 5 sztuk
mascarpone 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
bazylia 3 listki

Przepis i sposób przygotowania na: bukiet tulipanów

Serek ucieramy z posiekanym czosnkiem oraz drobno pokrojonymi listkami bazylii. Doprawiamy do smaku solą. Pomidorki nacinamy na krzyż,wkładamy delikatnie do środka farsz. Ze szczypiorku tworzymy łodygi,które związujemy niteczką. Układamy na końcach pomidorki które tworzyć będą kielichy tulipanów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 16.11.2012 17:26
tez mam zamiar je zrobić, jak tylko doradca dodał je na facebooku. sa swietne
Mysiunia 16.11.2012 13:17
ładnie wyszły :)
agnieszka214 16.11.2012 12:44
staranne wykonanie
eMMe 16.11.2012 12:42
super
kupiska 16.11.2012 11:59
Bardzo fajny pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak