Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bruschetta z parmezanem i salsą z pomidorów

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczywo 4 kromki
czosnek 1 ząbek
parmezan starty 2 łyżki
pomidor 1 szt
oliwa 1 łyżka
sól
pieprz
ocet sherry 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bruschetta z parmezanem i salsą z pomidorów

Kromki pieczywa nacieramy przekrojonym czosnkiem i posypujemy startym parmezanem. Zapiekamy z piekarniku, aż ser sie rozpuści, a grzanki będą chrupiące.

Salsa - kroimy pomidora w kostkę, doajemy pokroną bazylię, ocet, oliwę, całość doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podajemy na grzankach.

Gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 03.09.2012 06:53
smaczna kanapeczka
Rafał10 31.08.2012 15:18
mmmm superowe :)
treonina 30.08.2012 20:23
fajne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak