Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bruschetta drobiowa z grzankami czosnkowymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 szt
czosnek 1 główka
pomidory 2 szt
żółty ser 4 łyżki
bagietka 1 szt
oliwa
Zioła prowansalskie suszone Prymat
pietruszka zielona

Przepis i sposób przygotowania na: Bruschetta drobiowa z grzankami czosnkowymi

Piersi z kurczaka kroimy wzdłuż, tworzymy w ten sposób 2 cieńsze porcje. Przyprawiamy je m.in ziołami prowansalskimi, solą. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, dodajemy jedną, drobno posiekaną cebulę , podsmażamy, aż się zarumieni. Następnie dodajemy posiekany czosnek i wszystko smażymy przez około minutę, do całości dodajemy piersi z kurczaka. Do osobnej miski wkładamy pokrojone w kostkę pomidory, cebulę oraz bazylię , wszystko przyprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.
Gdy piersi z kurczaka będą już gotowe, nakładamy na każdą z nich sporą porcję pomidorów z cebulą, a następnie posypujemy wszystko startym serem. Całość przykrywamy i dusimy do czasu aż ser się roztopi. Bagietkę kroimy na małe kromki i obsmażamy na oliwię z jednej strony, następnie smarujemy przeciśniętym przez praskę czosnkiem i suszoną pietruszką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 27.11.2012 16:43
A po jakiemu to, Joanna? Chciałabym zrozumieć komentarz.
Joanna46 14.11.2012 14:51
Każdy ma prawo własną inspiracje.
SmacznaPyza 14.11.2012 11:18
z bruschettą niewiele wspólnego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak