Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bruschetta

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1 szt
pomidor 1 duży
kulka mozzarelii 1 szt
oliwki zielone 50 g
bazylia świeża 5-6 listków
czosnek 1 ząbek
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
oliwa 1 łyżka
oregano 1/2 łyżeczki
Bazylia suszona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bruschetta

Kroki postępowania

1
Pomidora, oliwki i mozzarellę pokroić w małą kostkę. Listki bazylii posiekać i dodać do pomidorów. Wlać łyżkę oliwy, wsypać bazylię i oregano i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 1 - Bruschetta foto
2
Bagietkę pokroić ukośnie na kromki.
Krok 2 - Bruschetta foto
3
Kromki ułożyć pod rusztem i podpiec. Ja wkładam na sama górę do piekarnika nagrzanego do 190 st. Gdy się zrumienią wyjąć. Każdą kromkę natrzeć czosnkiem.
Krok 3 - Bruschetta foto
4
Na każdej kromce ułożyć porcję farszu.
Krok 4 - Bruschetta foto
5
Ponownie wstawić do piekarnika i zapiekać, aż ser się rozpuści.
Krok 5 - Bruschetta foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 09.02.2016 12:39
same pyszności
Madzik239 09.02.2016 10:38
Bardzo dobre bagietki
Damiano
Damiano 09.02.2016 09:06
ekstra śniadanie
Bernadeta1 08.02.2016 21:52
Na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak