Przepis i sposób przygotowania na: Na szybko: Bruschetta
Wystarczy 10 minut, aby zajadać się pyszną bruschettą. Idealna na śniadanie, przekąskę a nawet do lunchboxa. Ten przepis udowadnia, że czasem mniej znaczy więcej. Chociaż przepis na bruschettę jest prosty i niewymagający to sama przystawka smakuje świetnie.
Pieczywo pokroić na kromki. Czosnek przecisnąć i dodać do 3-4 łyżek oleju z suszonych pomidorów, wymieszać oraz posmarować kromki.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Przełożyć na sito i odsączyć. Suszone pomidory, oliwki i mozzarellę drobno pokroić. Wymieszać wszystkie składniki, dodać oregano.
Nadzienie nałożyć na kromki, zapiekać kilka minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza. Przed podaniem posypać listkami świeżej bazylii i doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem.