Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka z tartą bułką i siemieniem lnianym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 1/2 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyzek
masło 3 łyżki
siemię lniane 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka z tartą bułką i siemieniem lnianym

Brukselkę myjemy odrywamy brzydkie listki i gotujemy w wodzie z dodatkiem soli. Po ugotowaniu odcedzamy przekrawamy na pół. Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy bułkę tartą mieszamy. Dodajmey siemie lniane .Doprawiamy solą . Do brukselki dodajemy bułkę tarta z masełkiem i lekko mieszamy .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 19.12.2012 08:23
ciekawe
agaK. 31.10.2012 21:20
Może wstyd się przyznać ale nie jadłam siemienia lnianego.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak