Brukselka pieczona z ziołami i oliwą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brukselka

    500-700 g
  • przyprawa do zup

  • Chili w młynku

  • oliwa

    3-4 łyżki
  • woda

    1/2 szkl.
  • Rozmaryn suszony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Brukselka pieczona z ziołami i oliwą foto
Brukselki obrać z zewnętrznych liści, umyć, osączyć i pokroić w ćwiartki.
Włożyć do szerokiej blaszki lub naczynia żaroodpornego.
Krok 2 - Brukselka pieczona z ziołami i oliwą foto
Dodać wszystkie zioła, przyprawy i oliwę.
Krok 3 - Brukselka pieczona z ziołami i oliwą foto
Dokładnie wymieszać, podlać wodą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 150*C z termoobiegiem.
Krok 4 - Brukselka pieczona z ziołami i oliwą foto
Piec ok.60 minut, kilka razy mieszając w trakcie pieczenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
EWI 17.12.2012 18:24
super
Habibi 17.12.2012 15:20
Przygotowana w ten sposób brukselka smakuje zupełnie inaczej, niż gotowana w tradycyjny sposób. Ta jest lekko chrupiąca :)
Monika111 17.12.2012 13:38
Fajny przepis :)
Miki 17.12.2012 13:00
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat