Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brszcz czerwony

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 1 sztuka
ziemniaki 3 sztuki
marchew 1 sztuka
majranek 1 łyżka
cebula biała 1 sztuka
fasola czerwona z puszki 100 g
śmietana 12% 250 ml
bulion 1 kostka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuk
Ziele angielskie całe Prymat 7 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Brszcz czerwony

Kroki postępowania

1
Trzemy na tarce buraka czerwonego.
Krok 1 - Brszcz czerwony foto
2
Gotujemy go na samym początku gdyż burak dłużej się gotuje. Dajemy także liść laurowy i ziele angielskie oraz 2 kostki bulionu
Krok 2 - Brszcz czerwony foto
3
Kroimy w kostkę ziemniaki dajemy do gotującej już zupy.
Krok 3 - Brszcz czerwony foto
4
Trzemy marchew na grubych oczkach i dajemy do zupy.
Krok 4 - Brszcz czerwony foto
5
Na końcu dorzucamy także fasolę czerwoną.
Krok 5 - Brszcz czerwony foto
6
Gdy zupa się już wystarczająco długo ugotowała dodajemy śmietanę.
Krok 6 - Brszcz czerwony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 05.01.2013 15:02
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak