Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokuły w panierce

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 1
jajko 1-2
olej
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Brokuły w panierce

Kroki postępowania

1
Brokuł rozdzielić na różyczki i umyć. Gotować 2-3 min. w lekko osolonej wodzie lub umieścić w parowarze na 5 min.(Brokuły mogą być mrożony - wtedy tylko rozmrozić).
Panierować w roztrzepanym jajku i posypać ze wszystkich stron bułkę tartą.
Krok 1 - Brokuły w panierce foto
2
Smażyć na rozgrzanym oleju do zarumienienia.
Krok 2 - Brokuły w panierce foto
3
Podawać jako przystawka do obiadu.
Krok 3 - Brokuły w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 12.01.2016 21:30
muszę to zrobić :)
Malinka 06.01.2014 16:06
Brokuły bardzo lubię i w tej wersji na pewno by mi smakowały!
Marta11 21.04.2013 15:00
robie tak kalafior
justys759 21.04.2013 14:58
bardzo lubię brokuły w takiej postaci
Renata9 21.04.2013 14:48
ciekawy przepis na te brokuły
bogusia19 21.04.2013 14:25
na pewno pyszne
Magiczna_Kuchnia 21.04.2013 14:13
hmm, raczej nie daj panierki do brokula, ale chybq sprobuje;)
dodi 21.04.2013 14:12
uwielbiam brokuły
Drianna
Drianna 21.04.2013 13:03
najbardziej lubię brokuł z pary jednak i z wody świetnie smakuje, do tego warzywa panierek unikam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak