Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokuł z nadzieniem drobiowo - ryżowym

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokul swiezy
śmietana 8 łyżek
oliwa 2 łyżki
tłuszcz do formy
oregano
Kucharek przyprawa uniwersalna
Czosnek suszony Prymat
tymianek
filet z kurczaka 250 mielony
woda 1/3 (po blanszowaniu brokuła)
furikake 1/2 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Brokuł z nadzieniem drobiowo - ryżowym

Brokuł blanszujemy w osolonej wodzie. Filet z kurczaka przyprawiamy Kucharkiem , pieprzem i smażymy na rozgrzanej oliwie. Do usmażonego mięsa dodajemy ryż, 5 łyżek śmietany, przyprawiamy tymiankiem, oregano, pieprzem kolorowym, Kucharkiem, czosnkiem i mieszamy. Brokuł wypełniamy dokładnie farszem i przekładamy do wysmarowanego oliwą naczynia.
Pozostałą śmietanę mieszamy z wodą z brokułów, przyprawiamy Kucharkiem i podlewamy brokuł (jeśli zostanie nam farszu to dodajemy go do tego sosu, mnie zostało około 2 łyżki farszu).
Całość zapiekamy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata B 10.11.2012 18:51
tak, zapiekania
IZABELA29 05.11.2012 08:31
a to zabarwienie brokuła czarnawe to skutek zapiekania.?
caralajna 05.11.2012 07:37
rewelacyjny pomysł, takiego brokuła jeszcze nie widziałam, chyba sobie zrobię :)
mufinka79 25.10.2012 21:38
Jeszcze nie robiłam w ten sposób brokułów :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak