Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokuł z fetą i płatkami mogdałów

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 450 g mrożony
ser feta 1/2 kostki
płatki migdałowe 2 łyżki
sos do sałatek 1
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Brokuł z fetą i płatkami mogdałów

Kroki postępowania

1
W garnku zagotować wodę i osolić, Wrzucić brokuły i gotować 3 minuty od momentu wrzenia.
Krok 1 - Brokuł z fetą i płatkami mogdałów foto
2
Brokuły dokładnie osączyć na sitku. Wystudzić. Wystudzonego przełożyć na talerz.
Krok 2 - Brokuł z fetą i płatkami mogdałów foto
3
Fetę pokroić w kostkę i ułożyć na brokułach.
Krok 3 - Brokuł z fetą i płatkami mogdałów foto
4
Płatki migdałowe uprażyć na brązowo na suchej patelni, posypać po sałatce. Sos rozrobić wg przepisu na opakowaniu i polać nim sałatkę.
Krok 4 - Brokuł z fetą i płatkami mogdałów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 31.08.2014 00:12
Fajne połączenie :-)
gibli 23.08.2014 08:29
musi byc smaczne_
Bernadeta1 22.08.2014 12:47
proste i smaczne
pajbek 21.08.2014 21:11
Bardzo lubie
Seba 21.08.2014 20:20
Pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak