Brązowy ryż ze szpinakowym sosem a la pesto i wędzonym twarogiem

Ewa

Ewa

Brązowy ryż ze szpinakowym sosem a la pesto i wędzonym twarogiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż brązowy

    200 g
  • szpinak świeży

    250 g
  • orzeszki ziemne

    3 garście
  • miód

    1 łyżka
  • ocet balsamiczny

    2 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól

  • pieprz

  • olej rzepakowy

  • ser wędzony

    100 (twaróg) g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż zalewamy 2,5 szklankami wody i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu.
Szpinak blendujemy z orzeszkami ziemnymi uprażonymi na suchej patelni, czosnkiem, octem i miodem. Cały czas blendując dolewamy stopniowo olej do uzyskania pożądanej konsystencji sosu. Doprawiamy solą i pieprzem.
Ryż łączymy z sosem. Dodajemy pokruszony twaróg. Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Klausia

12.08.2015 21:30
pyszności :)

Monika-twin

14.07.2015 16:24
moje smaki.

Mniam

14.07.2015 11:47
Mmm... z wędzonym twarogiem, który bardzo lubię :))

IKrakowianka

14.07.2015 10:32
smaczne połączenie

marzut

14.07.2015 09:46
super przepis

2milutka

14.07.2015 09:27
pysznie wygląda

jagoda5913

14.07.2015 08:26
Super pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat