Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinkowa z jajkiem i mięsem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

botwinka 1 szt
skrzydełka kurczaka 4 szt
jajko 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 liście
Majeranek suszony Prymat 1 szczypta
śmietana 12% 2 łyżki
sól do smaku 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinkowa z jajkiem i mięsem

Botwinkę dokładnie myjemy, kroimy a przekładamy do patelni i na masełku delikatnie dusimy około 10 minut.

Skrzydełka myjemy zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu. Jak już będą prawie miękkie dodajemy przygotowaną botwinkę, liść laurowy, kostkę rosołową, chwilkę gotujemy. Zabielamy śmietaną.

Wlewamy na talerze i podajemy z jajkiem ugotowanym i obranym mięsem. Przyprawiamy do smaku sola i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 07.03.2015 18:20
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak