Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka z makaronem
Kroki postępowania
Gotujemy na małym ogniu , dodajemy odrobinę soli do smaku .
Po ugotowaniu uda wyjmujemy je.
Dodajemy słoiczek buraczków gotujemy z 20 minut .
Teraz dajemy pęczek botwinki posiekanej drobno 15 minut jeszcze się pyrkocze i dodajemy śmietanę .
Zamieszać 2 minuty i gotowe.
wsypujemy mąkę na stół , do zagłębienia w mące wbijamy jaja.
Wyrabiamy ciasto , jeśli za gęste dodajemy letniej wody .
Wałkujemy cienko , kroimy w paski i przepuszczamy przez maszynkę do makaronu.
Obsypujemy makaron mąką by nie skleił się .
Gotujemy wodę i wrzucamy makaron gotujemy z odrobina oleju wtedy nie sklei się na pewno .
Wyjmujemy przemywamy wodą i odcedzamy.
Wyjmujemy przemywamy wodą i odcedzamy na sitku