Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczniaki ze szpinakiem i szynką parmeńską

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczniaki 4 średnie
szpinak świeży 80 g
szynka parmeńska
cebula 1 mała
czosnek 1 ząbek
śmietana kremówka 4 łyżki
Pieprz czarny Prymat w młynku
masło 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Boczniaki ze szpinakiem i szynką parmeńską

Piekarnik nagrzej do 180 stopni.
Na maśle na patelni podsmażyć cebulkę pokrojoną w piórka i czosnek bardzo drobno. Dodać boczniaki pokrojone na mniejsze kawałki i podsmażać razem na średnim ogniu 6 min. Dodać liście szpinaku, przyprawić solą i pieprzem. Jak szpinak zmniejszy swoją objętość zdjąć z ognia. Dodać do dania kawałki szynki parmeńskiej i dobrze wymieszać. Przełożyć na blaszkę, zalać śmietaną i wsadzić do piekarnika. Piec około 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 03.05.2013 20:00
Dziękuję za miłe komentarze, zapraszam do odwiedzenia mojego bloga :) kulinarnyzenit.blogspot.com
jozefinach 03.05.2013 12:21
Pyszności, moje smaki.
babajaga1969 02.05.2013 18:26
boczniaki są pyszne
Magda24 02.05.2013 18:03
boczniaki same w sobie są smaczne, a z takimi dodatkami muszą smakować wyśmienicie
czekoladka_m 02.05.2013 17:52
pysznie wygląda;)
Bernadeta1 02.05.2013 16:33
zapowiada się pysznie
Janina 02.05.2013 16:25
Pyszności;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak