Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boćwina z smażonymi kurkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 1/2 szklanki
masło 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat
szczypior
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Boćwina z smażonymi kurkami

Kurki obieramy odcinamy końcówki i gotujemy w osolonej wodzie ok 15 min. Następnie odcedzamy je i podsmażamy na masełku - doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Liście botwiny myjemy osuszamy układamy na talerzach. Paprykę zielona myjemy osuszamy i kroimy w paseczki dodajemy do sałatki. Sałatkę polewamy masełkiem z smażenia kurek i układamy po kilka sztuk grzybków. Solimy i doprawiamy do smaku pieprzem. Wykończamy pokrojonym szczypiorem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 15.07.2013 09:45
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak