Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bób na sposób francuski

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bób 40 dag
cebula biała 1 szklanka
oliwa 1 szklanka
sól do smaku
pieprz
cukier
sok z cytryny
mięta liście kilka listków

Przepis i sposób przygotowania na: Bób na sposób francuski

Wykonanie:
Cebulę obrać i drobno posiekać, następnie przysmażyć na oliwie ba złoty kolor. Bób umyć, włożyć do oleju z cebulą, dodać posiekaną miętę, sól, pieprz, cukier i sok z cytryny do smaku. Zalać bób taką ilością wrzącej wody aby przykryła bób i gotować na wolnym ogniu około godziny. Gdy woda wyparuje, doprawić do smaku i podawać na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata9 30.06.2014 22:15
tak jeszcze nie jadłam
Silver Teaspoon 29.06.2014 22:40
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak