Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki w sosie

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 4 szt. jak na kotlet
cebula 1 szt.
marchewka 1 szt.
pietruszka 1 szt.
por 0,5 szt.
grzyby leśne
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
kulki pieprzu 3 szt.
sól
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki w sosie

Kroki postępowania

1
Cebule obieramy i kroimy na większą kostkę. dajemy na patelnię i lekko podsmażamy. Następnie wkładamy do nich mięso, wlewamy 0,5 szklanki wody, dodajemy 1 łyżeczkę jarzynki,liść laurowy, kulki pieprzu i 1 łyżeczkę soli.
Krok 1 - Bitki w sosie foto
2
Przykrywamy i dusimy na małym ogniu przez około 1h. Marchewkę, pietruszkę i por płuczemy, obieramy i kroimy w kostkę. Po upływie 1h dodajemy do mięsa wraz z grzybami i jak jest taka potrzeba dolewamy trochę wody.
Krok 2 - Bitki w sosie foto
3
Dusimy przez następną 1h. Pod koniec można dodać 1 łyżkę mąki i dokładnie wymieszać w celu uzyskania gęstego sosu. smacznego!
Krok 3 - Bitki w sosie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 10.10.2013 07:57
uwielbiam :-)
mela25 18.03.2013 19:39
moje ulubione mięsko
marianp20 13.02.2013 22:17
bardzo smakowicie wyglądają
Poison1988 12.02.2013 17:52
uwielbiam bitki! smaczne!
PIOTR11 12.02.2013 11:17
taki obiad lubię
Krzysztof15 12.02.2013 10:21
smaczne
Jodaj 12.02.2013 10:20
prze pyszne :) palce lizać :) mniam :)
Ewa6274879 12.02.2013 10:16
smaczny obiad :)
Agnieszka-87-25 12.02.2013 10:11
wyglądają na bardzo soczyste

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak