Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki cielęce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 1,2 kg
wywar mięsny 2 szk
śmietana 0,5 szklanki
pieczarki 500 g
cukinia
marchewki 3
cebule
czosnek 2 ząbki
olej
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki cielęce

Mięso pokroj w kawałki.Cebulke i czosnek posiekaj.Rozgrzej oliwę i usmaż mięso,cebule i czosnek.Dopraw.Zalej bulionem.Duś ok 50 min.
Marchew pokrój w talarki,cukinię w plasterki.Po 30 min duszenia mięsa dodaj marchew a 10 min przed końcem dodaj cukinię i śmietane 22 %.
Pieczarki pokrój i podsmaż ,posól.Cielęcine przełóż na pół misek polej sosem z pieczarek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak