Biksemad

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso gotowane

    500 g
  • ziemniaki ugotowane

    1 kg
  • cebula

    2 szt
  • ząbki czosnku

    2-3 szt
  • masło

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • jajka

    3-4 szt
  • oliwa

  • majeranek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Biksemad foto
Masło rozgrzej na patelni. Cebulę obierz i pokrój w plasterki. Podsmaż na maśle. Przełóż do miseczki.
Krok 2 - Biksemad foto
Na tłuszczu po cebuli podsmaż ugotowane, i pokrojone w kostkę mięso wołowe. Podsmażone mięso dodaj do cebuli.
Krok 3 - Biksemad foto
Na koniec podsmaż ugotowane i pokrojone w dość dużą kostkę ziemniaki. Ziemniaki mają mieć złoty kolor. Do ziemniaków dodaj cebulę, mięso i czosnek przeciśnięty przez praskę. Wszystko razem wymieszaj, popraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 4 - Biksemad foto
Dodaj świeży majeranek.

Na drugiej patelni rozgrzej odrobinę oliwy i usmaż jajka sadzone.

Biksemad podawaj z sadzonymi jajkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dollce 16.12.2014 10:10
fajnie wygląda
Katarzyna59 15.12.2014 18:40
super, extra
IwonaDD 15.12.2014 18:32
super przepis
Christopher 15.12.2014 18:28
Lubię takie jedzenie.
Ania84 15.12.2014 17:36
smakowite danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat