Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigosik

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 litr
mortadela 250 gram
przecier pomidorowy 1 sztuka
kostka rosołowa 1 sztuka
kostka mięsna 2 sztuki

Porada

Do smaku można doprawić przyprawami.

Przepis i sposób przygotowania na: Bigosik

Kapustę kiszoną zalewamy wodą i gotujemy jeśli jest bardzo kwaśna odlewamy 3 razy.
Dodajemy mortadelę pokrojoną w kostkę.
Dodajemy kostki mięsne i rosołową.
Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i gotujemy od czasu do czasu mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak