Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigosik

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 sztuka
cebula 2 sztuki
masło 1 łyżka
kostka rosolowa1 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
śmietana 12% 4 łyżki
mąka 2 łyżeczki
Przyprawa do mięs Prymat 2 łyżeczki
koper do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bigosik

Kapustę i cebulę drobno kroimy, wkładamy do garnka, dodajemy masło i kostkę rosołową. Zalewamy kubkiem wody. Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości. Gdy kapusta będzie miękka, dodajemy przecier pomidorowy oraz mąkę rozmąconą ze śmietaną i odrobiną wody. Po zagotowaniu dodajemy koperek, jeszcze raz mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 18.01.2017 11:17
Bardzo dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak