Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z młodej kapusty

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała główka
marchew 2szt
kostka rosołowa szt
sól i pieprz
koperek pęczek
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
kiełbasa 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z młodej kapusty

Kapustę szatkujemy, marchewki ścieramy na tarce o dużych oczkach i zalewamy do połowy wysokości wodę. Dodajemy kostkę rosołową i gotujemy do miękkości. Kiełbasę kroimy w plasterki i przekładamy do kapusty. Doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy koncentrat pomidorowy. Gotujemy jeszcze około 10 minut a na końcu dodajemy posiekany koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 12.09.2015 09:45
uwielbiam bigosiki pod każdą postacią
Ewelina1991 12.09.2015 08:55
pyszny bigos
jagoda5913 12.09.2015 00:25
smaczny taki bigos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak