Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z dyni

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1,5 kg
cebula 2 szt
olej 3 łyżki
sól i pieprz
woda szkl
kostka rosołowa szt
Czosnek suszony Prymat łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
kiełbasa 50 dag
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
natka pietruszki
bazylia świeża kilka listków

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z dyni

Kroki postępowania

1
Dynie obieramy ze skóry, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę.
Krok 1 - Bigos z dyni foto
2
Cebulę kroimy w kostkę a kiełbasę w plasterki.
Krok 2 - Bigos z dyni foto
3
Warzywa podsmażamy na 3 łyżkach oleju, dolewamy wodę dodajemy kostkę rosołową, kiełbasę i dusimy do miękkości. Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i ziołami. Dodajemy koncentrat pomidorowy, posiekaną natkę pietruszki i bazylię i dusimy jeszcze chwilę.
Krok 3 - Bigos z dyni foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 30.11.2015 08:35
Ciekawa propozycja na bigos :)
IZABELA29 18.11.2015 08:55
lubie ale nie w duzej ilości
Megg 17.11.2015 22:59
pyszny bigosik
wwwiolka 17.11.2015 20:12
Bardzo fajny przepis.
Benita 17.11.2015 19:43
Miałam okazje jeść bigos z cukinii, ale z dyni nigdy. fajny pomysł.
cukiereczek 17.11.2015 19:22
bardzo ciekawy przepis
Bernadeta1 17.11.2015 19:21
nie jadłam ale na pewno smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak