Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos wegetariański

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białej kapusty poszatkowane 1 kg
kapusty kiszonej (najlepiej z 1 kg
cebule 2
smakowitej pajdy z jabłkiem i 1/2 opakowania
pieczarek 20 dkg
oliwy 1 łyżka
przecieru pomidorowego 2 łyżki
Sól, pieprz, majeranek
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie
tofu 1 (wędzone)

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos wegetariański

Kapustę kiszoną odciskamy, zalewamy wrzątkiem, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i majeranek. Po 15 minutach dodajemy kapustę białą i dalej gotujemy ok godziny. Obrane i opłukane pieczarki kroimy w kostkę, tak samo kroimy cebulę. Wrzucamy smalczyk na patelnię, roztapiamy, dodajemy cebulę i pieczarki i dusimy. Tofu kroimy w drobną kostkę. Na oddzielnej patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy tofu i obsmażamy na rumiano ze wszystkich stron. Wszystkie składniki dodajemy do kapusty,mieszamy z koncentratem, przyprawiamy i dusimy pod przykryciem przez kolejną godzinę. Po tym czasie bigos jest gotowy do zjedzenia, ale wiadomo, że najlepiej smakuje następnego dnia po odgrzaniu. Smacznego!!!

Zapraszamy na nasz blog
http://aniolywkuchni.blogspot.com/

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak