Bigos Agatki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    1 kg
  • kiełbasy

    0,5 kg
  • koncentrat pomidorowy

    6 łyzek
  • cebula

    3 sztuki
  • Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    6 sztuk
  • ziele angielskie

    do smaku
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • marchew

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Bigos Agatki foto
Kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę i przypiec mocno na patelni
Krok 2 - Bigos Agatki foto
Kapustę i marchew poszatkowaną dusić około 1 godziny w razie potrzeby dolewając wody. Mieszać czasami.
Krok 3 - Bigos Agatki foto
Do ugotowanego bigosu dodajemy przyprawy i koncentrat pomidorowy.
SMACZNEGO

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 08.09.2013 17:09
mam ochotę na taki bigos
Pietruszka 02.09.2013 08:07
pyszny bigosik
MagdaXXX 08.06.2013 22:13
mniam pychotka
Amellia 27.03.2013 09:30
wygląda pysznie
Janina 18.03.2013 20:25
bardzo lubię bigos
Kasia36 18.03.2013 20:23
Pyszny bigos, robię podobny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat