Bigos

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kabaczek

    1/2 szt
  • kiełbasa śląska

    0,5 kg
  • koncentrat pomidorowy

    4 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki :
Cebula( 2 szt),Kabaczek(bez skórki,Kiełbasa,Koncentrat pom.,sól , pieprz, suszone grzybki),czerwone wino(50 g),liść laurowy(1 szt),ziele ang(2 kulki.

Przesmazamy kiełbasę,kiedy sie lekko zarumieni dodajemy cebulkę podsmażajac ja na lekko złocisty kolor.Nastepnie dodajemy koncentrat i smażymy wszystko na małym ogniu przez 3 min.,pod koniec wlewamy winko.Nastepnie dodajemy 200 ml.wody oraz pokrojony kabaczek w kostkę wraz z przyprawami i próżymy pod przykryciem raz poraz mieszając.Wazne nie by nie do puscic do rozpadu kabaczka na miazgę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa95 24.09.2011 15:12
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat