Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kabaczek
1/2 szt -
kiełbasa śląska
0,5 kg -
koncentrat pomidorowy
4 łyzki
Sposób przygotowania
Cebula( 2 szt),Kabaczek(bez skórki,Kiełbasa,Koncentrat pom.,sól , pieprz, suszone grzybki),czerwone wino(50 g),liść laurowy(1 szt),ziele ang(2 kulki.
Przesmazamy kiełbasę,kiedy sie lekko zarumieni dodajemy cebulkę podsmażajac ja na lekko złocisty kolor.Nastepnie dodajemy koncentrat i smażymy wszystko na małym ogniu przez 3 min.,pod koniec wlewamy winko.Nastepnie dodajemy 200 ml.wody oraz pokrojony kabaczek w kostkę wraz z przyprawami i próżymy pod przykryciem raz poraz mieszając.Wazne nie by nie do puscic do rozpadu kabaczka na miazgę.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się