Bigos

Bigos

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kabaczek

    1/2 szt
  • kiełbasa śląska

    0,5 kg
  • koncentrat pomidorowy

    4 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Bigos

Składniki :
Cebula( 2 szt),Kabaczek(bez skórki,Kiełbasa,Koncentrat pom.,sól , pieprz, suszone grzybki),czerwone wino(50 g),liść laurowy(1 szt),ziele ang(2 kulki.

Przesmazamy kiełbasę,kiedy sie lekko zarumieni dodajemy cebulkę podsmażajac ja na lekko złocisty kolor.Nastepnie dodajemy koncentrat i smażymy wszystko na małym ogniu przez 3 min.,pod koniec wlewamy winko.Nastepnie dodajemy 200 ml.wody oraz pokrojony kabaczek w kostkę wraz z przyprawami i próżymy pod przykryciem raz poraz mieszając.Wazne nie by nie do puscic do rozpadu kabaczka na miazgę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Ewa95 24.09.2011 15:12
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat