Biały barszczyk inaczej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biały barszcz

    1 szt
  • chrzan

    1 łyzka
  • biodrówka

    1/2 kg
  • ziemniaki

    4 szt
  • marchewka

    1 szt
  • śmietana 12%

    1 szt
  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W dużym garnku gotujemy biodrówkę .Po ok 40 min dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i starta marchewkę .Gotujemy z dodatkiem przyprawy uniwersalnej .Gdy mięso jest miękkie wyciągamy je i obieramy ,kroimy w kawałki ,podsmażamy na masełku .Takie mięso dodajemy do zupy .Barszcz biały mieszamy w szklance wody i dodajemy do zupy . Mieszamy zagotowujemy .Zaciągamy śmietaną i dodajemy chrzan .Mieszamy

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agunesu 01.04.2012 10:56
wygląda znakomicie
iwa643 01.04.2012 08:17
polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat