Biały barszcz z jajkiem na kiełbasie jałowcowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    700 ml
  • Barszcz

    200 ml
  • śmietana

    150 ml
  • kiełbasa

    150 g
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • jajko

    2 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    3 ziarenka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę kroimy w kosteczkę. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy łyżeczkę soli oraz ziele i zagotowujemy, dodajemy kiełbasę pokrojoną w kosteczkę - gotujemy około 7 minut, następnie zalewamy barszczem i mieszamy, zagotowujemy. Dodajemy jajka roztrzepując widelcem, wlewamy śmietanę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

* do przygotowania potrzebujemy barszcz - barszcz biały oraz kiełbasę jałowcową

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beata73 20.02.2014 09:13
wspaniała zupka
Magda24 19.02.2014 12:19
taką zupę zawsze lubię
Gracer 19.02.2014 09:55
smacznie u Ciebie
norweska20 19.02.2014 09:02
smakowita zupa
monia502 19.02.2014 08:50
Ale pyszotka.
fotoviderek 19.02.2014 07:32
Apetyczny barszczyk :)
Mniam 19.02.2014 07:18
Taki barszczyk to bym zjadła :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat