Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biało- czerwona sałatka z fetą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 sztuka
pomidor 1 sztuka
papryka czerwona 1/2 sztuka
jabłka 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
ser feta 1 sztuka
olej 3 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Biało- czerwona sałatka z fetą

Kapustę pekińską kroimy w cienkie paski. Pomidora parzymy, obieramy ze skórki, usuwamy ziarna i siekamy w średniej wielkości cząstki. Oczyszczoną paprykę kroimy w niedużą kostkę. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę przecinamy na pół i kroimy w cienkie pół talarki. Na koniec dodajemy ser feta pokrojony w średniej wielkości kostkę. Tak przygotowane składniki doprawiamy solą i pieprzem i polewamy olejem. Mieszamy i chłodzimy w lodówce przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 05.10.2014 16:07
Smaczna do obiadu :-)
Futka 30.09.2014 13:23
Pyszna i soczysta sałatka :)
Renataj 30.09.2014 12:13
W takim wydaniu sałatki nie próbowałam ale wygląda zachęcająco.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak