Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała potrawka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
biała fasola 1 puszka
pieprz, sól, ostra papryka 1 do smaku
cukinia 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Biała potrawka

Kroki postępowania

1
Pokroić drobno cebulę. Cukinię pokroić w kostkę, Odsączyć, opłukać fasolę.
Krok 1 - Biała potrawka foto
2
Podsmażyć cebulę aż się zeszkli. Dodać cukinię i białą fasolę. Dusić po przykryciem aż cukinia zmięknie.
Krok 2 - Biała potrawka foto
3
Przyprawić do smaku pieprzem, solą, papryką ostrą. Dusić jeszcze ok. 15 minut. Podawać z ryżem, makaronem, kaszą lub ziemniakami.
Krok 3 - Biała potrawka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 26.10.2013 22:31
fajne wegetariańskie danie:-)
Konczi 26.10.2013 15:21
zjeść i podziękować - lubię takie jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak