Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa zapiekana z kapustą i piwem

3.0
(17)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa biała 1 kg
cebula 1 sztuka
kapusta kiszona 1/2 kg
marchew 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
majeranek 1 łyżka
piwo 2 szklanki
pieprz 2 szczypty
pieczarki 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa zapiekana z kapustą i piwem

Kapustę odciskamy z nadmiaru soku, dodajemy do niej pokrojone na kawałki pieczarki, posiekany czosnek, cebulę, piwo i pieprz, mieszamy i układamy w naczyniu żaroodpornym. Wciskamy w kapustę kiełbasę, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy przez 40 minut. Następnie zdejmujemy przykrycie i podpiekamy na rumiano. Podajemy posypane majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 06.01.2017 23:30
Moje ulubione smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak