Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
żeberka wieprzowe
500 g -
boczek wędzony
100 g (pokrojony w kostkę) -
kapusta kiszona
400 g (pokrojona) -
marchew
1 szt. (pokrojona w kostkę) -
pietruszka
1 szt. (pokrojona w kostkę) -
seler
1 ćwiartka (pokrojony w kostkę) -
ziemniaki
2 szt. (obrane, pokrojone w kostkę -
cebula
2 szt. (pokrojone w kostkę) -
czosnek
2 ząbki (plastry) -
rosół z kury Kucharek
2,5 litra -
olej rzepakowy
2 łyżki -
kasza jęczmienna
200 g (ugotowanej) -
kwaśna śmietana
200 ml -
natka pietruszki
1 pęczek -
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat
4 łyżki -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz czarny mielony Prymat
Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia II, odc. 27: Kapuśniak na żeberkach z kaszą jęczmienną
Kroki postępowania




Komentarze (1)