Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa zapiekana na soczewicy z sosem chrzanowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

biała kiełbasa 2 szt
soczewica 1 szklanka
majonez 3 łyżki
jogurt 2 łyżki
chrzan 4 łyżeczki
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa zapiekana na soczewicy z sosem chrzanowym

Kiełbasę białą nacinamy z każdej strony. Soczewicę gotujemy z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Odcedzamy. W naczyniu żaroodpornym wykładamy soczewicę układamy na niej cieniutkie plasterki masła i kładziemy białą kiełbasę. Naczynia nie przykrywamy. Pieczemy aż kiełbasa będzie miała ładny kolorek. Robimy sos chrzanowy. Mieszamy jogurt z majonezem i chrzanem .Chłodzimy i podajemy do dania.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 09.02.2013 19:58
smaczne
EWI 09.02.2013 16:57
pycha
cukiereczek 09.02.2013 09:28
ciekawe
Pyszota 09.02.2013 09:14
ciekawe danie
iwa643 09.02.2013 07:44
szybko i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak