Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa pieczona w piwie

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa biała 5 szt
cebula biała 3 szt
piwo 200 ml
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
olej do smażenia
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa pieczona w piwie

Cebule pokroić w półplasterki,zeszklić na oleju i ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego.Na cebuli ułożyć białą kiełbasę(kiełbasę ponacinać lub nakłuć widelcem w kilku miejscach aby nie popękała).Kiełbasę posmarować musztardą i posypać odrobiną pieprzu czosnkowego,dodać majeranek i liście laurowe. Wszystko zalać piwem i zapiekać ok 45 minut na 180 C.Podawać z pieczywem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 12.09.2013 08:00
mmm muszę wypróbować taką kiełbaskę
Dorota59 14.06.2013 17:57
smakowicie przyrządzona
Grazyna0211 14.06.2013 15:08
pyszna i aromatyczna
babi17 01.05.2013 17:39
fajna ta kiełbasa
babajaga1969 14.04.2013 21:57
pyszna musi być taka kiełbaska
Megg 14.04.2013 19:01
oj musi być smaczna taka kiełbaska :-)
Alex_M 14.04.2013 18:55
musze wyprobowac taką kiełbaskę, biorę przepis do siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak