Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa na buraczkach

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biaa kiełbasa 1/2 kg
buraki 5 szt
masło 1 łyżka
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat
chrzan śmietankowy
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa na buraczkach

Buraki dobrze myjemy i gotujemy do miękkości w łupinach. Ugotowane obieramy z skórki i ścieramy na tarce duże oczka. Podsmażamy na masełku. Doprawiamy przyprawa uniwersalną ,pieprzem do smaku. Do gotowych buraczków dodajemy chrzan do smaku. Białą kiełbasę nacinamy i grillujemy na patelni grillowej z obu stron. Podajemy kiełbaskę na ciepłych buraczkach .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paolcia 29.03.2013 08:56
musi być pyszne :)
kamyk 29.03.2013 08:40
chętnie bym spróbował takiej kiełbaski
Rafał3 29.03.2013 06:48
polecam wygląda wyśmienicie
iwa643 29.03.2013 06:46
Polecam na święta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak