Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bazyliowe leczo

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 kg/młodej
pomidory 1 kg
cebula biała 2 szt
czosnek 4 ząbki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
bazylia świeża 1 pęczek
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bazyliowe leczo

Wykonanie:
Cukinię umyć, pokroić razem z pomidorami i cebulą. Dodać posiekany czosnek, włożyć do garnka , podlać 1 szklanką wody i udusić do miękkości. Następnie dodać pokrojoną bazylię , przyprawić do smaku i zagotować. Możemy także dodać chudą wędlinę lub skropić olejem smakowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ankha 05.07.2015 22:18
Chętnie bym je zjadła z ryżem
agnieszka214 05.07.2015 22:11
cukiniowe jest fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak