Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszczyk z jajem wg Elfi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 5 sztuk
skrzydełka z kurczaka 3 sztuki
woda
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
koperek
kostka rosołowa
Soda oczyszczona Prymat
pieprz
jajko 3
śmietana 18 proc
ziemniak 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszczyk z jajem wg Elfi

Kroki postępowania

1
Wodę wlewam do garnka ok 1l i zaczynam gotować. Wrzucam skrzydełka, liść laurowy i ziele angielskie oraz kostkę rosołową. Gotuję aż skrzydełka będą miękkie po czym wyjmuję je. Ziemniaki obieram, myję, kroje w kostkę i wrzucam do wywaru i zaczynam gotować. W tym czasie buraczki obieram, myję i ścieram na tarce o grubych oczkach i dodaję do garnka.
Krok 1 - Barszczyk z jajem wg Elfi foto
2
Jajka gotuję na twardo po czym studzę i obieram. Koperek siekam. Dodaję trochę kopru do garnka (ok 1-2łyżki). Całość mieszam i doprawiam ewentualnie solą i pieprzem do smaku. Gotuję aż do miękkości warzyw.
Krok 2 - Barszczyk z jajem wg Elfi foto
3
Na talerzyk kładę obrane jajko, koperek i łyżeczkę śmietany. Nalewam zupę. Smacznego
Krok 3 - Barszczyk z jajem wg Elfi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 03.10.2012 08:22
mniam
ziutula
ziutula 03.10.2012 01:29
teraz na jesienne dni super barszcz...
marinia 02.10.2012 23:09
super sprawa taki barszczyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak