Barszczyk do paluszków

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    3-4 sztuki
  • marchewka

    0,5 sztuki
  • pietruszka

    o,5 sztuki
  • por

    5 cm
  • czosnek

    1 ząbek
  • zakwas buraczany

    0,5 litra
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 sztuki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • Majeranek suszony Prymat

    2 łyżki
  • ocet

    1 łyżka
  • bulion

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Barszczyk do paluszków foto
Warzywa umyć, obrać i pokroić na kawałki. Dodać liście laurowe.
Krok 2 - Barszczyk do paluszków foto
Po około 40 minutach. Dodać rozgnieciony czosnek, zakwas, ocet i majeranek. Gotować jeszcze ok. 10 minut. Smacznego
Krok 3 - Barszczyk do paluszków foto
Podawać na przykład z paluszkami z kminkiem. Przepis znajdziecie u mnie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat