Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszczyk czerwony zabielany

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 3 szt
skrzydełko 1 szt
ziemniaki 1000 g
jajko 4 szt
barszcz czerwony 1 op
śmietana 2 łyżki
mąka 2 łyzki
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: barszczyk czerwony zabielany

Kroki postępowania

1
Skrzydełko zalać 3 l wody. Buraczki obrać i pokroić na połówki dodać do garnka. gotować 20 min,
Krok 1 - barszczyk czerwony zabielany foto
2
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie.
Krok 2 - barszczyk czerwony zabielany foto
3
Jajka zalać wodą i ugotować na twardo.
Krok 3 - barszczyk czerwony zabielany foto
4
Do wywaru dodać opakowanie barszczu czerwonego instant. Śmietanę wymieszać z mąką i niewielką ilością wody, dodać do barszczu i zagotować.
Krok 4 - barszczyk czerwony zabielany foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

okrysia 22.07.2013 21:21
SMACZNE TO!
JOANNA16 18.07.2013 11:49
pyszny barszczyk,lubię taki
Mona73 17.07.2013 21:48
dawno takiego nie jadłam
Megg 17.07.2013 20:56
lubię taki barszczyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak