Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszczyk biały z jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa zwyczajna 1 pętko
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 1 szt
majeranek do smaku
Kwas cytrynowy Prymat do smaku
śmietana 1/2 szkl
żółtko jajek 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Barszczyk biały z jajkiem

Kiełbasę kroimy w kawałki zalewamy wodą ( około 1,5 litra ) i gotujemy . Następnie dodajemy obraną cebulę, liść lauowy, ziele angielskie i majeranek gotujemy około 15 minut. Dodoajemy kwasek cytrynowy i śmietanę . Dobrze mieszamy zupę i zagotowujemy. Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo . SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 15.05.2013 21:29
ja za zupami nie przepadam, ale ten barszczyk może być smaczny
andrzej10 31.10.2012 15:37
smaczna zupka
kasiek 30.10.2012 12:47
tak tę zupę nazywam barszczem, a każdy sobie może nazwać jak chce ....
eliza135 26.10.2012 18:54
lubię tą zupkę
Kasia35 26.10.2012 18:22
smaczna zupka
SmacznaPyza 26.10.2012 14:58
zupę zakwaszaną kwaskiem nazywasz barszczem?
monisia1977 26.10.2012 12:41
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak