Barszcz jesienny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Barszcze Ukraińskie Bukiet Wa

    2
  • marchewka

    1
  • ziemniak

    3
  • pieczarki

    200 g
  • kiełbasa śląska

    1
  • kwaśna śmietana

    2 łyżki
  • posiekany koperek

    1 łyżka
  • posiekany szczypiorek

    1 łyżka
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew, ziemniaki i pieczarki oczyścić. Marchew pokroić w słupki, ziemniaki w kostkę, a pieczarki w cząstki. Wrzucić do 1 litra wrzącej wody i gotować około 15 minut. Zupę rozprowadzić w szklance zimnej wody i wlać do warzyw i pieczarek. Gotować na wolnym ogniu 12 minut. Kiełbasę pokroić w kostkę. Do zupy dodać kiełbasę, śmietanę i zieleninę. Doprawić solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat