Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z fasolą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 3 sztuki
por (biała część)
marchew 1 sztuka
ziemniaki 3-4 sztuki
fasola Jaś 20 dag
natka pietruszki
koperek
sól do smaku
pieprz
koncentrat z buraków
koncentrat pomidorowy
śmietana 12% 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z fasolą

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę zalać wodą. Dodać pokrojonego pora, startą na tarce marchew i jednego buraka. Pozostałe buraki wrzucić w całości. Gotować na małym ogniu do miękkości. Osobno ugotować fasolę i pod koniec gotowania dodać do zupy. Doprawić koncentratem z buraków, pomidorowym oraz solą i pieprzem. Dodać śmietanę oraz posiekaną zieloną pietruszkę i koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak