Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z bobem

5.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar drobiowy
3-4l
włoszczyzna
wg uznania
buraki
2 sztuki
ziele angielskie
3-4sztuki
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
3-4 sztuki
Sklep Prymat
chili
lubczyk świeży
2 gałązki
ocet
1 łyzka
śmietana
wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z bobem

*ugotować wywar z dodatkiem warzyw pokrojonych w kostkę (ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por w większych kawałkach, seler, liść lubczyku, liść selera)
*dodać starte buraczki oraz łyżkę octu, liść laur., zielę, stary czosnek,
chwilę gotować na niewielkim ogniu
*gdy warzywa będą miękkie zabielić śmietaną, doprawić wedle uznania
*zupę na talerzu posypać wczesniej ugotowanym i obranym ze skorki bobem

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 18.01.2014 16:44
smaczne smaczne
emeslive 19.10.2012 18:32
Fajny pomysł, podoba mi się ten przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak