Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony wigilijny- postny na zakwasie :
Podawać z uszkami z farszem grzybowym , farszem z kapusty z grzybami , pasztecikami postnymi itp.
2 buraczki ,½ pietruszki,1/8 selera,2 marchewki,Sól,6-8 grzybów suszonych ( zależy od wielkości ) ,2 szklanki wody | |
1-2 szklanki kwasu z kiszonych buraków ( zależy jak jest intensywny ),½ łyżeczki miodu | |
Liść laurowy suszony Prymat | 1 liść |
Ziele angielskie całe Prymat | 2 ziarna |
czosnek | 1 ząbek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: