Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony po kujawsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 2 kg
włoszczyzna 1 szt
ocet 1 łyżka
śmietana 18 proc

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony po kujawsku

Buraki zetrzeć grubo dzień wcześniej dodać odrobinę soli polać octem i zostawić na noc.
Obrać i dodać włoszczyznę do buraków dodać jeszcze soli pieprz i lubczyk zalać wodą. Gotować 2 godziny. Można do smaku dodać kostkę rosołową. Odcedzić zupę dodać śmietanę. Podawać z kluskami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 16.11.2012 15:38
nie dość że przepis bez zdjęcia, to jeszcze nie chce się składników wszystkich wypisać. Włoszczyzna - jakie konkretne warzywa? I ile sztuk czego i czy jakoś kroimy czy dodajemy w całości? Ile wody dodajemy - jest to raczej istotne. Smietana 18% jest gęsta, więc przed dodaniem do barszczu ją jakoś hartujemy, rozrzedzamy czy cokolwiek innego aby się nie oważyła?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak