Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony klarowny

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 5 sztuk
woda zimna 1200 ml
marchewka 1 sztuka
seler 2 plastry
pietruszka 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 3 ziarna
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
kostka rosołowa 1 sztuka
barszcz czerwony 1 opakowanie
Majeranek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
cebula 1/2 sztuki
czosnek 1 ząbek
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Porada

Można pić solo np. do krokieta lub podawać z uszkami czy pierożkami

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony klarowny

Kroki postępowania

1
Buraki obrać i umyć. Pokroić w plastry i przełożyć do średniej wielkości garnka.

Krok 1 - Barszcz czerwony klarowny foto
2
Zalać zimną wodą. Gotowaćna małym ogniu.
Krok 2 - Barszcz czerwony klarowny foto
3
Cebulę i czosnek obrać, dodać do gotującego się barszczu.
Krok 3 - Barszcz czerwony klarowny foto
4
Pozostałe warzywa obrać, umyć i pokroić .Dodać do gotującego barszczu i gotować na bardzo małym ogniu około 15 minut.
Krok 4 - Barszcz czerwony klarowny foto
5
Gdy warzywa już będą miękkie dodać wszytskie przyprawy oraz całeopakowanie barszczu czerwonego w proszku. Dodać 3 łyżki octu.
Krok 5 - Barszcz czerwony klarowny foto
6
Gdy barszcz będzie już gotowy cedzakiem wyłowić wszystkie warzywa.
Krok 6 - Barszcz czerwony klarowny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 16.01.2016 15:54
moje smaki w tej zupie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak