Barszcz czerwony klarowny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    5 sztuk
  • woda zimna

    1200 ml
  • marchewka

    1 sztuka
  • seler

    2 plastry
  • pietruszka

    1 sztuka
  • liście laurowe Prymat

    3 sztuki
  • ziele angielskie

    3 ziarna
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1 łyżeczka
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • barszcz czerwony

    1 opakowanie
  • majeranek Prymat

    1/2 łyżeczki
  • cebula

    1/2 sztuki
  • czosnek

    1 ząbek
  • czarny pieprz mielony Prymat

    1/4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Barszcz czerwony klarowny foto
Buraki obrać i umyć. Pokroić w plastry i przełożyć do średniej wielkości garnka.

Krok 2 - Barszcz czerwony klarowny foto
Zalać zimną wodą. Gotowaćna małym ogniu.
Krok 3 - Barszcz czerwony klarowny foto
Cebulę i czosnek obrać, dodać do gotującego się barszczu.
Krok 4 - Barszcz czerwony klarowny foto
Pozostałe warzywa obrać, umyć i pokroić .Dodać do gotującego barszczu i gotować na bardzo małym ogniu około 15 minut.
Krok 5 - Barszcz czerwony klarowny foto
Gdy warzywa już będą miękkie dodać wszytskie przyprawy oraz całeopakowanie barszczu czerwonego w proszku. Dodać 3 łyżki octu.
Krok 6 - Barszcz czerwony klarowny foto
Gdy barszcz będzie już gotowy cedzakiem wyłowić wszystkie warzywa.
Madzik239
Można pić solo np. do krokieta lub podawać z uszkami czy pierożkami

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 16.01.2016 15:54
moje smaki w tej zupie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat